Over Verenigde Bootlieden

Verenigde Bootlieden (VB) levert Bootmandiensten in de haven van Terneuzen, Nederland. Het bedrijf levert al meer dan honderd jaar gespecialiseerde maritieme diensten, waaronder het aanleveren van bemanning en een toegewijde taxiservice. Verenigde Bootlieden levert gekwalificeerde Bootlieden als Wielman op de Westerschelde en het kanaal van Gent-Terneuzen. Tegenwoordig is Verenigde Bootlieden een dochterbedrijf van Multraship Towage & Salvage, een divisie van de Muller Maritime Group. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gelegen aan het water in Terneuzen, vanwaar ervaren en gecertificeerde medewerkers een scala aan diensten uitvoeren volgens de ISO-normen en nog meer.

De kernactiviteiten van de Verenigde Bootlieden zijn:

  • Meren- en ontmeren
  • Wielmandiensten
  • Tender en opslagdiensten voor scheepsbevoorrading
  • Bemanning en passagiersvervoer
  • Aanvullende havenactiviteiten

Algemene voorwaarden (PDF)

Veiligheid en kwaliteit staan bij alle activiteiten van de Verenigde Bootlieden voorop. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en alle Bootlieden zijn geregistreerd in het NBV-bootmanregister. Al onze werkboten kunnen aanmeren naast schepen met gevaarlijke stoffen en zijn ADN-gecertificeerd.

We zijn gewaardeerd met de ISO certificatie NEN-EN-ISO-9001:2015 en de autoriteiten van North Sea Port en Dow Benelux doen regelmatig een beroep op onze expertise op het gebied van steigerbeveiliging en ontwerp. SHE-Q-certificering (veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit) speelt een centrale rol in de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf.

Regelmatige veiligheidsvergaderingen worden aan de wal en op het water gehouden. De opvolging wordt verzekerd door de ISO 9001-certificering. Ongeacht de procedure, veiligheid staat altijd voorop. 

Wij werken al jaren samen met de Verenigde Bootlieden en waarderen de dienstverlening die zij leveren. Het is een betrouwbare partner en bovenal begrijpen ze de markt waarin OVET actief is!”
JEROEN VAN DIJK,
PLANNING, OVET

Meren- en ontmeren

Meren- en ontmeren

Het meren -en ontmeren door Verenigde Bootlieden staat gelijk aan kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Wij zijn beschikbaar in de haven gedurende de gehele dag en kunnen elk schip zonder vertraging bereiken. Assistentie kan worden uitgevoerd langs de kades of met onze manoeuvreerbare vletten kunnen we schepen aan- en ontmeren bij palen of steigers.

Wielmandiensten

Wielmandiensten

Onze Wielmannen zijn experts met een grondige kennis van de Westerschelde en het kanaal Gent-Terneuzen en sturen uw schip veilig en efficiënt naar de laad- of losplaats onder het gezag van de kapitein van het schip.

Tender & opslagdiensten voor scheepsbevoorrading

Tender & opslagdiensten voor scheepsbevoorrading

Laat Verenigde Bootlieden voor uw scheepsbevoorrading zorgen. Wij bezorgen uw bestelling waar en wanneer u maar wilt. We onderhouden nauw contact met uw agent zodat we weten of de aankomst van uw schip in de haven eventueel vertraagd is. Of het nu gaat om waardevolle uitrusting of scheepsvoorraden, wij zorgen ervoor dat uw goederen snel aan boord worden afgeleverd. We hebben ruime opslagfaciliteiten aan land voor alle mogelijke stores, van diepvriesproducten tot aan gasflessen. Daarnaast kunnen we de stores ook tijdelijke opslag bieden.

Ship supplies

Vervoer uw scheepsvoorraden of andere benodigdheden naar schepen in en rond de haven van Terneuzen.

Bestel op ons online formulier

Bemanning & passagiersvervoer

Bemanning & passagiersvervoer

Verenigde Bootlieden is gespecialiseerd in het vervoer van passagiers over water. Het scheelt reistijd, zo duurt de reis van Terneuzen naar Everingen slechts tien minuten. Onze taxiservice kan passagiers en scheepsbemanningen ophalen van luchthavens zoals Amsterdam of Brussel met gebruik van ons uitgebreide autopark aan Mercedes-minibussen en sedans. Onze chauffeurs hebben allemaal uitgebreide ervaring met het assisteren van bemanningsleden bij immigratie- en visumformaliteiten.

Meer informatie over VEBOCAB

Aanvullende Havenactiviteiten

Aanvullende Havenactiviteiten

Reactie op vervuiling

In het geval van olie of andere vervuiling in het havengebied, kan de Verenigde Bootlieden hier actie op ondernemen door middel van skimmers en oliebomen. We werken nauw samen met de lokale havenautoriteiten.

Andere havenactiviteiten

Verenigde Bootlieden levert ‘runners’ voor onbemande gesleepte objecten. Voor meer informatie over deze diensten kunt u contact opnemen met info@bootlieden.nl.

“Betrouwbare en consistente services met een hoge veiligheidsnorm zijn de belangrijkste punten binnen onze samenwerking.”
PEDRO SILVIUS,
OPERATIONS MANAGER, WILHELMSEN SHIPS SERVICE

Opleiding Bootman

Als Bootman ben je nautische dienstverlener. Van het aan- en ontmeren van zeeschepen tot aan hulp bij calamiteiten in de haven, personenvervoer en waterleveringen in en rond de haven van Terneuzen. De werkzaamheden vinden zowel aan boord als aan de wal plaats. We werken de klok rond, dus je werkt in een ploegensysteem en gaat na elke dienst naar huis. Je gaat naar het Scheepvaart & Transport College voor het theoriegedeelte van de Opleiding Bootman (niveau 3). Afhankelijk van je getuigschriften en diploma’s wordt bepaald welke vakken je moet volgen en voor welke vrijstellingen je eventueel in aanmerking komt. Na drie jaar dient de praktijkkennis voldoende ontwikkeld te zijn, waarna een praktijkexamen volgt. Wanneer deze met goed gevolg is afgelegd en tevens de theorie-examens goed zijn afgelegd, behaalt de student het Bootmannen diploma. Voordat een leerling zich ‘Bootman’ mag noemen, gaat er een intensieve training, inspectie en opleiding aan vooraf een levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en kwaliteit in de haven.

Vacatures

loading

Contact